Društvo

“ZDRAVSTVENI RADNICI SU UMORNI” U Novom Pazaru PET PREMINULIH za jedan dan

Do presjeka u 10.00 časova, u posljednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posljedica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

“ZDRAVSTVENI RADNICI SU UMORNI” U Novom Pazaru PET PREMINULIH za jedan dan
Foto: N. Kočović/RAS Srbija

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u toj zdravstvenoj ustanovi liječe se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema riječima Ðerleka, ta bolnica postala regionalna.

Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija – rekao je Ðerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Ðerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih ljekara i 15 tehničara.

– Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubjeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period – poručio je Ðerlek.