Svijet

"ŽELIM SPASITI BOŽIĆ" Šestogodišnji dječak napisao pismo Fajzeru i molio ih da vakcinišu Djeda Mraza

Šestogodišnji dječak iz Irske Kalum Tornhil, nakon što je čuo da je kompanija Fajzer proizvela vakcinu protiv virusa korona, napisao pismo kompaniji gdje je objasnio kako Djed Mraz mora biti prioritet pri vakcinaciji.

"ŽELIM SPASITI BOŽIĆ" Šestogodišnji dječak napisao pismo Fajzeru i molio ih da vakcinišu Djeda Mraza
FOTO: AHMAD YUSNI/EPA

Njegova majka Paula rekla je kako je njen sin početkom novembra čuo za vakcinu na radiju dok su se vozili u automobilu na putu do škole. Kada se tog dana vratio iz škole, napisao je pismo te je tom prilikom čestitao Fajzeru na ovom postignuću.

– Dragi Fajzer, čuo sam da ste napravili novu vakcinu protiv virusa korona. Svaka čast – rekao je šestogodišnji Thornhill.

Nakon uvodnog dijela dječak je prešao na konkretne zahtjeve, prenosi Klix.

– Možete li, molim vas, poslati vakcine na Sjeverni pol za Djeda Mraza i njegove vilenjake? Molim vas, želimo spasiti Božić i učiniti svu djecu sretnom – napisao je dječak.

Nekoliko sedmica kasnije Kalum je dobio odgovor i to od izvršnog direktora Fajzera Alberta Borle koji je bio oduševljen dječakovim željama.

Pročitajte još

– Ovakva pisma daju nam nadu i podsjećaju nas na to zašto je posao koji svakodnevno radimo toliko važan . napisao je gospodin Borla.

– Želim da znate da činimo sve što možemo da pomognemo ljudima širom svijeta. Naravno, pobrinućemo se i za Djeda Mraza i njegove vilenjake- odgovorio je Bourle.

Evropska unija odobrila je vakcinu Fajzer Biontek u ponedjeljak i krenula je isporuka.

Prihvati notifikacije