Sudbine

ŽIVOT PIŠE ROMANE “Evo kako sam slučajno upoznala čovjeka svog života i zauvijek napustila Srbiju” (FOTO)

Misleći da dobro poznajemo sebe i da možemo da predvidimo ono što nam donose naredne godine, različite situacije ili okolnosti, život često umije da nas demantuje.

ŽIVOT PIŠE ROMANE “Evo kako sam slučajno upoznala čovjeka svog života i zauvijek napustila Srbiju” (FOTO)
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Želje na čijem ostvarenju radimo mogu da se promijene u trenutku, ali na kraju obično sve ispadne baš onako kako treba da bude.

Snove jedne žene o bogatoj karijeri i iskustvu marljivo sakupljenom širom svijeta, život je u trenutku promijenio, a svoju gotovo filmsku priču o ljubavi i porodičnom životu započetom u Srbiji odlučila je da podijeli na Fejsbuk stranici “Ljudi Amsterdama”.

– Uvijek sam mislila o sebi: Vjerovatno nisam tip koji će da se uda i ima porodicu. Biću neko ko živi za svoj posao” i taj stav mi je djelovao sasvim u redu. Imala sam 37 godina, živjela u Crnoj Gori i radila kao producent festivala klasične muzike u Moskvi. U kolaboraciji sa pozorištem iz Holandije sarađivala sam sa jednim holandskim kolegom. Zvao se Harm i sarađivali smo mjesecima, svake nedjelje bi se čuli telefonom kako bi sve bilo spremno za veliki događaj – piše ona.

Organizacija muzičkog festivala, kaže, stresan je posao, ali ispostavilo se da zajedno sa Harmom čini dobar tim, prenosi Blic.

– Sjećam se da su samo nekoliko nedjelja izviđačima ukradeni pasoši sa vizama za Rusiju. Uzimajući u obzir koliko malo vremena je ostalo do početka festivala, činilo se kao katastrofa. Ali nijedno od nas nije paničilo. Bili smo smireni. Iako smo razgovarali isključivo telefonom, vjerovala sam mu i uspio je da svi dobiju svoja dokumenta za putovanje na vrijeme. Kada je stigao u Moskvu, otišla sam na aerodrom da ga pokupim. Bio je to stidljiv čovjek, obučen kao da dolazi pravo iz sedamdesetih. Tokom festivala jedva da smo imali vremena za razgovor – piše producentkinja.

Kada se vratila u Crnu Goru poslije događaja, pozvala je Harma da mu se zahvali i od tog trenutka uslijedili su sve češći pozivi.

– Nismo se ljubili niti držali za ruke, ljubav je došla preko telefona. “Možeš li da zamisliš?”, rekla sam mu jednom preko telefona: “izgleda kao ljubav, a oboje dolazimo iz racionalnih svijetova. Treba samo da pustimo stvari da idu svojim tokom i da vidimo šta će da se desi. Oboje smo dobri menadžeri, a ako nešto krene po zlu – sredićemo”. Često mi je pisao pisma, a ja sam mu odgovarala poezijom. Poslije par mjeseci pozvala sam ga u Crnu Goru. Kada smo vidjeli jedno drugo na aerodromu, odmah smo znali: ovo je za zauvijek – piše u objavi.

Proveli su zajedno nekoliko nedjelja trudeći se da što bolje upoznaju jedno drugo.

"I always thought; I'm probably not the type to get married or have a family. Instead, I will be someone who lives for…

Posted by Humans of Amsterdam on Tuesday, November 30, 2021

– Način na koji je razgovarao sa mnom, uvijek je bio pažljiv, nikad vulgaran, zbog čega sam se osjećala kao žena. Tokom nekoliko narednih godina održavali smo vezu na daljinu. Razgovarali smo o potomstvu, ali smo mislili da to nije moguće, jer ni poslije dvije godine nisam ostala u drugom stanju. I jedna i druga opcija nam je bila u redu, i ako se desi i ako se ne desi. Poslije nekoliko godina oboje smo se preselili u Srbiju da budemo zajedno – kaže producentkinja.

Novi životni korak ostavio je prostora za odmor, što joj je poslije 10 godina rada na velikim projektima bilo prekopotrebno.

– Mislim da je tokom te pauze priroda rekla: Dobro, ovo je lijepa promjena, ova žena se konačno opušta, vrijeme je za dijete. Kada smo saznali, sve je bilo prirodno. Trebalo je da se porodim u Amsterdamu, ali sam se porodila u Beogradu zbog lokdauna. Tri mjeseca po rođenju kćerke, spakovali smo kofere i zajedno sa njegovom mačkom, mojim psom i našom kćerkom u malom automobilu iz Srbije smo otišli u Holandiju i sada smo tu – zaključila je producentkinja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu