Svijet

"Životinja je vjerovatno bila neuhranjena" Lav ščepao za vrat dječaka (6) u zoološkom vrtu

Dječak iz Palestine tragično je nastradao kad je u zoološkom vrtu ušetao u ograđeni prostor lava.

Dječaka u zoološkom vrtu napao lav
FOTO: POLITICS FACTOR/FACEBOOK/SCREENSHOT

Hamada Iktiet (6) otišao je juče sa porodicom u privatni zoološki vrt u Gazi kad ga je za vrat ščepala podivljala velika mačka.

Na veoma uznemirujućim snimcima koji kruže na društvenim mrežama vidi se lav kako svom snagom pokušava da u kavez uvuče dječaka koji se zaglavio između rešetaka. Vide se i jezive mrlje krvi na rešetkama.

Boy, six, mauled to death by lion after climbing inside zoo enclosure as pics shows blood-soaked fencing ……

Posted by Politics Factor on Tuesday, May 2, 2023

Portparol policije rekao je da je životinja napala mališana nakon što se Hamada popeo kroz zaštitnu ogradu u zoološkom vrtu u parku Asda u gradu Kan Junisu na jugu Gaze.

Dječakova porodica, međutim, tvrdi da je dječak, koji je bio u zoo vrtu sa majkom i ostalim članovima porodice, samo prišao spoljnoj ogradi uz koju je stajao lav.

Pročitajte još

Policija je zatvorila park dok se istraga ne završi.

Smatra se da je to prvi put da su nekoga ubile životinje koje se drže u jednom od nekoliko privatnih zooloških vrtova u Gazi.

Fatalni napad podstakao je nove pozive da se zoo vrtovi zatvore jer se životinje ne mogu pravilno zbrinuti na siromašnoj i prenatrpanoj teritoriji koja je dom za oko dva miliona ljudi.

Vjeruje se da životinje žive u teškim uslovima i da pate zbog ponovljenih borbi između Izraela i Hamasa u Gazi što je dovelo do zanemarivanja i gladovanja, ali i nedostatka medicinske njege, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije