Društvo

5 razloga zbog kojih će ŠAFRAN postati vaš partner na PUTU ZDRAVLJA

Prva asocijacija na šafran jeste njegova ekskluzivnost i materijalna vrijednost.

5 razloga zbog kojih će ŠAFRAN postati vaš partner na PUTU ZDRAVLJA
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Šafran je najskuplji začin na svijetu; jedan kilogram košta oko 1.500 dolara.

Kraljevski začin, sunčani začin, zlatno lišće, sve su ovo sinonimi za začin koji je najveći borac za vaše zdravlje.

Koje su vrijednosti šafrana koje će osjetiti vaš organizam i učiniti vaš dan produktivnijim, vašu energiju neuništivom i vaš osmijeh prepoznatljivim kroz samo mjesec dana?

Najvažnije je naglasiti da šafran posjeduje osobine antioksidanta

Antioksidanti su vrste molekula koje sprečavaju oksidaciju drugog molekula, uprošćeno rečeno sprečavaju oštećenja vaših ćelija. Oni održavaju dobro zdravlje organizma, vitalnost unutrašnjih organa i bore se protiv starenja koje uzrokuju razni toksini: duvanski dim, hemikalije, farmaceutske supstance, čak i emotivni stres.

Antioksidanti čine da naša koža izgleda uglađeno, čisto i ujednačeno, jer utiču na njenu vitalnost. Mogu vam pomoći da se riješite neprijatne pigmentacije kože, akni koje su vam zadavale svakodnevnu tjeskobu i bore vam se mogu ublažiti.

Zdravlje naših nervnih ćelija, neuropsihičke funkcije, pamćenje i sposobnost učenja zavise od nivoa antioksidanata koje unosimo.

Kako starimo opada nivo antioksidanata koje naš organizam proizvodi i poželjno je da ga unosimo kroz razne vrste suplemenata.

Zašto šafran nazivamo i ,,sunčani začin“?

Možemo ovu asocijaciju povezati sa samom bojom začina, ali vijekovna tradicija i iskustva svjedoče da utiče na to da se Sunce ,,rodi“ u vama.

U persijskoj tradicionalnoj medicini koristio se za podizanje raspoloženja, protiv melanholije, utučenosti i depresije.

Naučne studije pokazuju da šafran utiče na simptome depresije, da ih može ublažiti i da je kod pojedinih pacijenata efekat unošenja šafrana bio isti kao i efekat unošenja prepisanih terapija.

Šafran može pozitivno uticati na pms (predmenstrualni) sindrom

FOTO: SAFFRANEX/PROMO
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Pms sindrom je pojam koji opisuje fizičke, emocionalne i psihičke simptome koji se dešavaju u ženskom tijelu i psihi neposredno pred menstrualni ciklus.

Studije pokazuju da šafran ublažava sve tegobe koje žensko tijelo osjeća u ovom, za sve nas, vrlo specifičnom periodu u mjesecu. Složićemo se da svi osjećamo iste simptome, blagu ili ne tako blagu anksioznost, nervozu, ne tako rijetko glavobolje i bol u cijelom tijelu.

Jedna studija pokazuje čak i da mirisanje šafrana 20 minuta može blagotvorno dijelovati na tijelo žene i ublažiti mentalnu napetost.

Korištenje šafrana djeluje pozitivno na opšte stanje Vašeg organizma

Studije pokazuju da šafran može redukovati faktore rizika kod srčanih bolesnika: njegovi antioksidanti održavaju poželjan nivo holesterola i održavaju krvne sudove i arterije prohodnim.

Ovaj ,,zlatni“ začin može regulisati Vaš nivo šećera u krvi i pozitivno uticati na različite metaboličke procese u vašem organizmu.

Obuzdavanje apetita

FOTO: SAFFRANEX/PROMO
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Korišćenje šafrana smanjuje vaš apetit i time reguliše tjelesnu masumasne naslage, smanjuje indeks tjelesne mase i dovodi vas do željenog obima struka i kukova. Naučnici još uvijek nisu sigurni na koji način šafran postiže ove rezultate kod onih koji ga koriste, ali su utvrdili da su prisutni osejćaj sitosti i izbjegavanje ,,grickanja“ kao jednog od glavnih razloga za uvećanje tijelesne mase.

Šafran je lako uvesti u ishranu kao začin, jer kombinacijom s jelima od pirinča pruža jedinstven užitak. Najbolje ga je potopiti u toplu vodu i tek nakon toga tu tečnost dodati jelu. Iako je najskuplji začin na svijetu, pri kulinarskom korištenju trebaće vam samo prstohvat i svakako ćete moći da priuštite to zadovoljstvo čak i ako nemate dubok džep.

Pored navedenog korištenja, možete ga uzimati u vidu suplementa.

FOTO: SAFFRANEX
FOTO: SAFFRANEX

Jedinstven proizvod Saffranex vam omogućuje da osjetite sve prethodno navedene pozitivne efekte na vaš organizam. Sertifikovan proizvod pružiće vam sigurnost i učiniti da izbjegnete eventualne falsifikate. Saffranex će vašem organizmu dati moćan sastojak koji će mu donijeti ravnotežu i učiniti ga vitalnim i zdravim. Dodatno, pored šafrana, Saffranex sadrži i jedinstveni kompleks citrusa (grejpfrut, crvena i slatka pomorandža i kofein iz sjemena guarane) koji se proizvodi u Francuskoj – Sinetrol®Xpur, za koji postoje čak tri kliničke studije koje potvđuju da utiče na gubitak kilograma!

Saffranex možete poručiti putem sajta www.saffranex.ba ili pozivom na broj 033/ 975 680!

A.E.