Biznis

“KAKO VRIJEME PROLAZI BIĆE SVE TEŽE” Do sada otkazano 120.000 turističkih putovanja

Predsjednik Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije Aleksandar Seničić izjavio je danas da još nije postignut dogovor sa osiguravajućim kućama o produženju polisa, kao i da je do sada otkazano 120.000 putovanja na koja je trebalo da otputuje 300.000 građana.

“KAKO VRIJEME PROLAZI BIĆE SVE TEŽE” Do sada otkazano 120.000 turističkih putovanja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Osiguravajuće kuće, dvije domaće i jedna inostrana, koje su pristale da izdaju polise osiguranja, tražile su podatke o broju izdatih vaučera, stanje na računu i još nekoliko kriterijuma kako bi se sklopio dogovor, ali još nije data nijedna ponuda sa cijenama polisa – rekao je Seničić.

On je napomenuo da su pojedina putovanja, ipak, realizovana i to, prije svega, u Tursku i Egipat, dok je Grčka zemlja sa najvećim brojem nerealizovanih putovanja.

Pročitajte još

Seničić je za Televiziju N1 rekao da je od početka epidemije virusa korona većina agencija uspjela da se održi, ali i istakao da će biti sve teže kako vrijeme prolazi.

On je naglasio da se nada brzom formiranju novog saziva Vlade Srbije i sektorskoj pomoći, kako bi se dočekalo proljeće i uz eventualno smanjenje pandemije nastavio rad turističkih agencija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu