Svijet

AFERA KAPITOL Tramp uložio žalbu na nalog da Pens svjedoči u istrazi o 6. januaru

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp danas je uložio žalbu na nalog kojim se zahtjeva da njegov nekadašnji potpredsjednik SAD Majk Pens svjedoči u istrazi specijalnog tužioca o upadu Trampovih pristalica 6. januara 2021. godine na Kapitol, javljaju američki mediji.

Donald Tramp drži šaku dignutu
FOTO: CJ GUNTHER/EPA

Trampovi advokati uložili su žalbu nakon presude u vezi sa istragom Ministarstva pravde o njegovim pokušajima da ospori vjerodostojnost rezultata predsjedničkih izbora 2020. na kojima je  izgubio od demokrate Džoa Bajdena, prenosi Rojters.

Pročitajte još

Pens je prošle nedjelje rekao da se neće žaliti na presudu kojom se od njega zahtjeva da svjedoči pred saveznom Velikom porotom o svom odnosu sa Trampom i razgovorima koje je sa njim vodio na dan smrtonosnog napada na Kapitol.

Pens je sudski poziv dobio od specijalnog tužioca pri Ministarstvu pravde Džeka Smita povodom istrage o Trampovoj ulozi u naredima u Kongresu 6. januara.

U zavisnosti od njegovih odgovora, tužilaštvo ima opciju da zatraži od sudije da primora Pensa da odgovori na dodatna pitanja i da poništi Trampove privilegije kao bivšeg člana izvršne vlasti, piše CNN.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije