Hronika

Akcija "Oganj" u Trebinju: Uhapšen muškarac, za dvojicom se traga

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru ralizacije akcije kodnog naziva "Oganj", uhapsili O.M. iz Trebinja, koji se tereti za izvršenje krivičnog djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" i "Izazivanje opšte opasnosti".

Policajac stavlja uhapšenog u policijski automobil
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Za uhapšenog se sumnja da je, u saradnji sa još dvije osobe inicijala A.L. i S.K. za kojima se još uvijek traga, tokom 2020. i 2021. godine na području Trebinja izvršilo ukupno sedam paljenja vozila i jedno postavljanje eksplozivne naprave pod vozilo.

Izvršeni su pretresi na više lokacija gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a sve aktivnosti se vrše pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, piše ATV.

Policijski službenici će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na pribavljanju drugih dokaza i da tragaju za još dva lica, dok će osoba O.M. nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti sprovedena u OJT Trebinje na dalje postupanje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije