Digitalna Srpska

Ako nećete milom, onda će silom: Majkrosoft AI će automatski nadograditi vaš operativni sistem

Majkrosoft koristi vještačku inteligenciju za ažuriranje svog operativnog sistema.

Ako nećete milom, onda će silom: Majkrosoft AI će automatski nadograditi vaš operativni sistem
FOTO: TWITTER/@TOMWARREN / SCREENSHOT

Majkrosoft će automatski ažurirati Windows 11 uređaje na najsvežiju 23H2 verziju operativnog sistema, a za to će biti zadužen kompanijin inteligentni ML model.

Veliko 23H2 ažuriranje za Windows 11 je ušlo u novu fazu “isporuke” korisnicima, a ono uključuje mašinsko učenje (machine learning – ML) za automatsko ažuriranje Windows 11 uređaja na najnoviju verziju operativnog sistema.

Pročitajte još

Primoravanje korisnika na nadogradnju operativnog sistema u najvećem broju slučajeva ne predstavlja dobru stavr, a ovde postoji dodatna caka što će za to forsiranje ažuriranja biti zadužena vještačka inteligencija.

– Ovo automatsko ažuriranje cilja Windows 11 uređaje koji su na kraju ili se približavaju kraju podrške i koristi mašinsko učenje koje smo implementirali do sada. Nastavićemo da treniramo naš inteligentni ML model kako bi bezbjedno isporučivao novu verziju Windowsa u fazama kako bi se omoigučilo fluidno iskustvo – kažu iz Majkrosofta.

Majkrosoft je odlučio da u budućnosti veliku pažnju posveti vještačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, kada je u pitanju Windows.

Kasnije tokom godine, Majkrosoft će objaviti i Windows 11 24H2, a naredna veća nadogradnja operativnog sistema će dodatno integrisati AI alatke i mašinsko učenje u sve aspekte platforme.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije