Digitalna Srpska

PAMETNI ASISTENT Majkrosoftov AI četbot "Copilot" stigao na Android uređaje, a evo u čemu sve može pomoći korisnicima

Majkrosoftov AI četbot "Copilot", koji korisniku može pomoći u svemu, od pisanja mejla do kodiranja, dostupan je na uređajima s operativnim sistemom Android.

Zgrada kompanije Majkrosoft
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

“Copilot” pokreću GPT-4 i DALL-E 3, najnoviji modeli kompanije OpenAI, a može se koristiti za stvaranje fotografija iz jednostavnih tekstualnih opisa i zahtjeva. Aplikacija je dostupna putem Gugl Plej Prodavnice i besplatna je za preuzimanje. Takođe, uopšte nije potrebno imati Majkrosoftov nalog za prijavljivanje.

Pročitajte još

Uvođenje mobilne verzije Majkrosoftovog četbota “Copilot”, ranije poznatog pod imenom “Bing Chat”, bilo je tiho i bez zvanične najave, što je suprotno dolasku “Bing Chat” na mobilne uređaje. Nova aplikacija “Copilot” je lansirana ranije ovog mjeseca, korisnici društvene mreže Iks su je uočili na Plej Prodavnice, no još uvijek nije dostupna za uređaje s operativnim sistemom Ajos i za sada nema nikakvih zvaničnih obećanja o njenom dolasku, prenosi Klix.

“Copilot” namijenjen mobilnim uređajima je očekivan Majkrosoftov potez. Prethodno je plasiran na “Windows 10” nakon što je stigao u Edž, Majkrosoft 365 proizvode i na “Windows 11”. Zahvaljujući tome danas postoji dodatnih milijardu uređaja koji mogu koristiti ovaj AI asistent, a to je jasan signal iz Majkrosofta da radi na ekspanziji. Majkrosoft je nedavno nadogradio “Copilot”, te dodao mogućnost sumiranja videa i funkciju kreiranja pjesama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu