reload

Gradovi

"Sveti Sava okuplja svoj vjerni narod već osam vijekova" Na slavi u Bileći gosti iz Srpske, Srbije i Crne Gore (FOTO)

Iz SDS je saopšteno da je danas Bileća objedinila Republiku Srpsku, Srbiju i Crnu Goru, na proslavi Svetog Save, koji je krsna slava opštine i Hrama Svetog Save.

"Sveti Sava okuplja svoj vjerni narod već osam vijekova" Na slavi u Bileći gosti iz Srpske, Srbije i Crne Gore (FOTO)
FOTO: SDS

Kako kažu, Bilećani su pokazali da žele da grade prijateljstvo sa svim dobronamjernim ljudima. Veliki broj vjernika okupio se ispred Hrama, među kojima su najradosniji bili najmlađi sugrađani.

Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju, kojoj su pored Bilećana prisustvovale zvanice iz Srbije, Crne Gore i drugih gradova Republike Srpske.

Nakon liturgije organizovana je svečana litija, a ulice Bileće su pretvorene u prelijepu sliku koja odiše vjerom, ljubavlju i jedinstvom.

Načelnik opštine Bileća je čestitao krsnu slavu i Dan opštine sugrađanima, sveštenstvu, prosvjetnim radnicima i učenicima.

– Danas nas je na ovom svetom mjestu okupio Sveti Sava, da se u slavu Gospoda pomolimo za naš grad, da nam podari sreću, napredak i svako dobro, a najviše bratsku slogu i ljubav. Sveti Sava okuplja svoj vjerni narod već osam vijekova i neka to bude na vječnost i na mnogaja ljets – rekao je Veselin Vujović.

Vujović se posebno zahvalio gostima, koji su danas zajedno sa Bilećanima proslavili ovaj veliki dan, među njima su bili Marko Kovačević – načelnik opštine Nikšić, predstavnici opština Aleksinac i Sečanj, zatim Ljubiša Petrović – gradonačelnik Bijeljine, narodni poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović, Ljubiša Krunić, Maksim Skoko, član Predsjednistva SDS Vukota Govedarica i ostali predstavnici privrednog, kulturnog i političkog života Republike Srpske.