Iz našeg ugla

Banjalučki izdajnici

U protekle tri decenije svašta smo se naslušali od strane naših funkcionera, i taman kad pomislimo da niže i gore ne može, oni nas iznenade novim glupostima.

Banjalučki izdajnici
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Saopštenje Gradskog odbora SNSD Banjaluka o tome kako je PDP došao do mjesta gradonačelnika uz pomoć stranog novca, te poziv da se utvrdi krivična odgovornost lidera te stranke i gradonačelnika su, ne smiješni, već žalosni.

U prevodu, iz SNSD su optužili 53.000 građana Banjaluke da su uzeli novac od stranaca da bi glasali za Draška Stanivukovića. Ili još gore, optužili su 53.000 građana Banjaluke da su izdajnici, strani plaćenici i soroševci.

Bilo je za očekivati da će najveća stranka u Srpskoj nakon gubitka izbora u gradu na Vrbasu napraviti analize i da će shvatili zašto su poraženi, ali očigledno je da to nisu učinili.

Nisu, izgleda, dovoljne ni analize struke, koja je rekla da je dobar dio građana glasao protiv Milorada Dodika, a ne za Stanivukovića. Građani još nisu zaboravili ni izgovorene Dodikove prijetnje u izbornoj noći kada je rekao da Banjalučanima nikad neće zaboraviti izbor Stanivukovića, te zaprijetio da će prekinuti sva finansiranja najvećeg grada u Srpskoj sa nivoa Republike.

Pročitajte još

Umjesto da nakon riječi koje su, kako je Dodik obrazložio kasnije, rečene u afektu, pokušaju da vrate povjerenje građana, Gradski odbor SNSD ga svojim saopštenjima još više urušava.

Optužiti vlastite građane za izdaju samo zato što su glasali za neku drugu političku opciju je ništa drugo već pucanj u vlastitu nogu.

Umjesto besmislenih poziva da neko ispita da li su stranci platili građanima da glasaju za Stanivukovića, javnost i narod ove Republike očekuje od pravosuđa, ali i vladajućih, da otkriju i kažu pod čijim patronatom i ko se sve bavio kriminalnim radnjama u javnim nabavkama tokom pandemije.

Spisak grešnika i mutnih radnji sve je duži, a odgovora ni na vidiku. Javnost očekuje i odgovor na pitanje zašto su bolnice u Srpskoj koristile tehnički, a ne medicinski kiseonik.

Javnost je u, najmanju ruku, očekivala da će se u pritvoru naći i odgovorni iz afere “Kiseonik”, ali i drugi direktori bolnica, a ne samo onaj iz Doboja.

Građani, takođe, još uvijek nisu zaboravili ni kriminalnu legalizaciju kupovine poslanika, kao ni mnoge druge afere.

Odgovore na sva ova pitanja ćemo po svemu sudeći još dugo čekati, jer je očigledno da se u redove vladajućih uselila fatamorgana, pa umjesto kriminala i afera koje potresaju Republiku Srpsku, oni vide strane plaćenike i izdajnike u vlastitom narodu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu