Svijet

"BEZBJEDNOSNI PROBLEMI" Neizvjesno Trampovo pojavljivanje na sudu po tužbi za silovanje

Bivši američki predsjednik Donald Tramp želio bi sledeće nedelje da prisustvuje suđenju po tužbi za silovanje spisateljice E. Žan Kerol, ali vjerovatno neće prisustvovati zbog bezbijednosnih problema koji bi mogli da nastanu njegovim pojavljivanjem, poručio je Trampov advokat.

Donald Tramp za govornicom
FOTO: CRISTOBAL HERRERA/EPA

U pismu američkom okružnom sudiji Menhetna Luisu Kaplanu, Trampov advokat Džo Takopina napisao je da Tramp “želi da se pojavi na suđenju”, ali sudija bi trebalo da uputi porotnike da mu ne zamjere ukoliko se ne bude pojavio, prenosi Rojters.

Advokat je ocijenio da bi pojavljivanje Trampa izazvalo incidente slične onima koji su se dogodili 4. aprila, kada se Tramp pred sudom izjasnio da nije kriv u krivičnom predmetu okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga povodom ilegalne isplate novca porno zvijezdi Stormi Danijels.

Pročitajte još

Roberta Kaplan, pravna zastupnica Kerolove takođe se pismeno obratila sudiji Kaplanu i nazvala Trampovu argumentaciju “neozbiljnom”.

– Priča da se gospodin Tramp neće pojaviti zbog toga što želi da zaštiti grad Njujork od incidenata i da bi porota trebalo da bude upućena da mu ne zamjeri zbog toga, smišljena je za lakovjerne – napisala je Kaplan.

Na dan Trampovog izjašnjavanja pred sudom 4. aprila dio ulica bio je zatvoren za saobraćaj, kao i nekoliko blokova zgrada oko suda na Menhetnu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije