Politika

BORENOVIĆ O BUDŽETU "Pokazana bahatost koalicije SNSD-SDA-HDZ"

Usvajanje budžeta zajedničkih institucija BiH je vijest u smislu da su omogućeni uslovi za održavanje izbora u novembru ove godine, ali činjenica da je ovogodišnji budžet usvojen na koncu sedmog mjeseca i sama struktura istog nisu za pohvalu, rekao je predsjedsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović.

BORENOVIĆ O BUDŽETU "Pokazana bahatost koalicije SNSD-SDA-HDZ"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je istakao i da se kroz strukturu budžeta pokazala bahatost i rasipništvo koalicije SNSD-SDA-HDZ:

Sramotno je što su sredstva za pomoć rješavanja migrantske krize, kao i sredstva za saniranje ekonomskih posljedica tokom epidemije virusa korona skinuta iz budžeta u korist kupovine novih auta i zapošljavanja u kabinetima rukovodstava oba doma Parlamenta. Arogancija i nebriga za stvarne potrebe građana koju i u ovakvoj situaciji iskazuju davno su prešle svaku mjeru, a njihova želja za foteljama i privilegijama su za svaku osudu – kaže Borenović.

Ukidanje privilegija

On ističe da su poslanici PDP glasali za ukidanje poslaničkog paušala što je i usvojeno na Predstavničkom domu.

– Uvijek smo glasali za ukidanje poslaničkih privilegija, kojih je mnogo, uglavnom su nepotrebne i mnogo koštaju. To je i programska platforma PDP, proklamovana u našem Programu obnove, ali i jedini ispravan način djelovanja odgovornog poslanika i političara – zaključio je Borenović.