Politika

BOSNIĆ ISTUPIO IZ KOALICIJE Nastavljeno razilaženje političkih partnera

Predsjednik Regionalnog odbora DNS za Federaciju BiH i delegat u federalnom Domu naroda Nikica Bosnić istupio je juče iz koalicije “Srpska lista”.

BOSNIĆ ISTUPIO IZ KOALICIJE Nastavljeno razilaženje političkih partnera
FOTO: PARLAMENT FBIH

Kako je Bosnić potvrdio za Srpskainfo, dužnost delegata u Domu naroda FBiH će ubuduće obavljati kao samostalni delegat zastupajući interese srpskog naroda i svoje stranke.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

– Postupio sam po zaključcima Predsjedništva DNS i istupio iz koalicije “Srpska lista” u kojoj sam bio sa SNSD i još nekim strankama – istakao je Bosnić. On je dodao da će čekati dalju odluku svoje stranke.

Podsjećamo, Predsjedništvo DNS je opštinskim i gradskim odborima stranke dalo je rok do danas u 15 časova, da se izjasne sa kim žele u koaliciju na lokalnom nivou.

Pročitajte još

Predsjedništvo DNS je odlučilo da stranka istupi iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH, te obavezalo poslanika DNS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao.

Taj poslanik je ujedno i predsjednik stranke Nenad Nešić koji je prekjuče već napustio Srpski klub, u kojem je do sada bio zajedno sa Jakovom Galićem iz SP i liderom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem.

Predsjedništvo DNS je na isti način obavezalo i delegata u Domu naroda Federacije BiH Nikicu Bosnića, koji je juče i postupio po zaključcima svoje stranke.