Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Britanci prave bolnicu sa 4.000 KREVETA za borbu protiv korona virusa, OVAKO izgleda (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: The Telegraph/Youtube/screenshot

Jedan britanski radnik objavio je na Fejsbuku video snimak u kojem opisuje kako će izgledati izložbeni kompleks “Eksel cenar” u Londonu, kada bude pretvoren u privremenu bolnicu za borbu protiv korona virusa.

Kako navodi Gardijan, radovi na izgradnji bolnice počeli su u srijedu ujutru, a Aleks Vudsajd, koji radi na podstavljanju kablova, objavio je “uznemirujući” snimak na kojem se vidi kako izgleda kompleks od 100.000 kvadratnih metara u kojem će se, kako navodi, nalaziti 4.000 kreveta.

U snimku on ističe da nije shvatao koliko je ozbiljna situacija kada je u pitanju korona virus, dok ovo nije vidio.

Improvizovana bolnica u Londonu trebalo bi da primi svoje prve pacijente sljedeće nedjelje. Dugačka je jedan kilometar i imaće dve mrtvačnice.

Tokom pretvaranja centra u bolnicu na licu mjesta mogli su da se vide građevinski radnici, vojska i medicinski radnici, prenose britanski mediji.

– Ono što imate u centru “Eksela” je veliki, otvoren prostor sa strujom, osvjetljenjem i vodom, sanitarijama, dobrom prisupačnošću, ali i očigledno i mogućnošću izolacije – rekao je britanski general Džen Gros.

Britanski ministar zdravlja Met Henkok u utorak je rekao da će se bolnica sastojati od dva odjeljenja od kojih će svako imati po 2.000 ljudi, prenosi Blic.

U Velikoj Britaniji zabilježeno je još 28 smrtnih slučajeva uslijed korona virusa, saopštile su zdravstvene vlasti. Time je ukupan broj smrtnih slučajeva uslijed infekcije virusom COVID-19 povećan na 414, prenosi Rojters.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO