Politika

Brnabić: Srbija bi ove godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto

 Srbija bi ove godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, kontantovano je na sjednici Savjeta za koordinaciju aktivnosti i mjera za rast bruto domaćeg proizvoda, kojom je predsjedavala premijer Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Brnabićeva je ukazala da su industrija, građevinarstvo, poljoprivreda i prerađivačka industrija oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta i koje su ostvarile veliki napredak u trećem kvartalu ove godine.

Ona je poručila da je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu, istakavši da je za dinamiku rasta podjednako važan i turizam, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pročitajte još

Brnabićeva je, govoreći o oblasti turizma, istakla da ova privredna djelatnost bilježi značajan rast, koji se prije svega ogleda u većem broju stranih turista i naglasila da ova grana privrede ima veliki potrencijal za privredni rast.

Na sjednici je pohvaljen napredak koji je ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju lokacijskih i građevinskih dozvola, što je od velike važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu