Politika

Brnabićeva u Londonu "Glavna tema večere u Domu lordova situacija na KiM"

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas uvjerenje da će glavna tema večere u Domu lordova biti trenutna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ana Brnabić
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Brnabić je to rekla Tanjugu, nakon panela “Šta je budućnost digitalizacije?” u Londonu, gdje boravi u dvodnevnoj posjeti.

– Vjerujem da će situacija na KiM biti glavna tema večeras na večeri u Domu lordova te je i sam specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan, lord Stjuart Pič izabrao sagovornike iz Doma lordova tako da ćemo imati potpuno otvorenu radnu večeru bez prisustva medija i u tom smislu, moći ćemo da budemo otvoreni i iskreni jedni prema drugima – izjavila je Brnabić.

Pročitajte još

Ona je istakla da je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić imao dobar razgovor sa lordom Stjuartom Pičom, da je ona prije polaska u London razgovarala i o tom razgovoru kao i o pripremama kako treba da izgleda buduća saradnja Republike Srbije sa Velikom Britanijom i kako Srbija treba da se postavi u trenutnim okolnostima.

– Ovo je situacija ekstremne nestabilnosti, kršenja svih prava Srba na Kosovu i Metohiji, zauzimanja na silu zgrada opština na sjeveru pokrajine i nadam se da ćemo poslije radne večere koja je večeras kao i sutrašnjih sastanaka moći da računamo na bolje razumijevanje i komunikaciju između Velike Britanije i Srbije – izjavila je Brnabić.

Ona je dodala da je lord Stjuart Pič čovjek sa kojim je lako razgovarati, koji jako dobro poznaje Balkan.

– On je izuzetno otvoren, fer i objektivan čovek te Srbija ne može imati boljeg sagovornika u Velikoj Britaniji, ali opet znamo da ti odnosi iz raznih razloga nisu uvek najlakši mogući – zaključila je Brnabić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije