Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ČABA NESTAO, SAUČESNIK UHAPŠEN Hladnokrvni plaćeni ubica se krije u štek stanu ili kod saradnika NARKO-BOSA

Hronika
Autor:

Foto: Instagram/Caba Der

Čaba Der (38), osumnjičen da je prošle subote na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića (37), još izmiče pravdi, a moguće je da je utočište našao kod saradnika van uže Srbije.

Osumnjičeni Der je identifikovan na osnovu snimka video-nadzora na zgradi u Ulici Rajka od Rasine ispred koga je hladnokrvno pucao i usmrtio Markovića. Na mjesto zločina saučesnik ga je dovezao bijelim “puntom”, kojim je poslije ubistva i pobjegao.

Njegov saučesnik Alen Cigler (40) danas je uhapšen u Subotici, on je osumnjičen da je vozio automobil “punto” do mjesta zločina, a potom pobjegao sa Čabom. Vozilo je pronađeno u Beogradu, a saučesnik u Subotici.

Iako zasad nije poznato gdje se ubica sakrio poslije zločina, ne može se odbaciti mogućnost da je u nekom štek-stanu na teritoriji prestonice, jer je poslije zločina u akciji “Vihor” blokiran cijeli grad, svi izlazi su kontrolisani, kao i vozila i putnici.

Ubijen dok je išao po dječja kolica

Čaba, prema saznanjima Blica, na Kosovu ima saradnike, kao što je narko-bos Naser Keljmendi i njegova ekipa, a poznato je da su mnogi osumnjičeni egzekutori upravo u Prištini našli utočište poslije zločina.

Foto: Pink RS/Youtube/Screenhot

Keljmendi je na slobodi, iako je osuđen na šest godina zatvora zbog šverca heroina, a zbog kriminalnih aktivnosti zabranjen mu je ulazak u SAD.

Pored Keljmendija i njegovih saradnika, Čaba ima poznanstva u kriminalnim krugovima u susjednim državama, a sa nekim od njih je i zajedno hapšen.

Upravo zbog toga, možda je utočište našao i kod nekadašnjih saradnika, recimo u jednoj barskoj kriminalnoj grupi, sa čijim članom Markom Gojčevićem je privođen u Sarajevu, kada su, navodno, planirali da ubiju Alana Kožara, vođu rivalskog klana.

Ono što je zasad izvjesno je da samo Čaba Der može dovesti istražitelje do nalogadavca likvidacije i utvrđivanja motiva ubistva Nebojše Markovića, koji nije imao dosije.

Iako se pominjalo da je možda ubijen greškom, umjesto ženinog brata Aleksandra Šarca, dobro poznatog i srpskoj, ali i italijanskoj policiji, sam način izvršenja međutim pokazuje da su minimalne šanse da je Čaba promašio metu.

Sahrana u subotu

Nebojša Marković, koga je ubio Čaba Der, za sobom je ostavio dvoje maloljetne djece i suprugu. Marković će u subotu, 12. januara, biti sahranjen na beogradskom groblju Lešće.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO