Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čavić: Presudom Karadžiću još jednom potvrđen politički karakter suda

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da je presudom Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, kojom je nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, još jednom potvrđen politički karakter ovog suda.

– Sa biološkog stanovišta, kazna od 40 godina za Karadžića je jednaka doživotnoj, ali sa simboličkog stanovišta ovo je politička poruka, a ne presuda – rekao je Čavić.

On smatra da je doživotna robija ocjena svih događanja na prostoru bivše Jugoslavije i uloge Srba generalno u njoj, te da reagovanja koja se čuju iz bošnjačkih političkih krugova potvrđuju njihovu pristrasnost.

– Ovo je razočaravajuće za pravdu, a za nas jasna poruka na koji način su generalno kvalifikovani kroz političku dimenziju svi ratni događaji u raspadu Jugoslavije od 1991. do 1995. godine – rekao je Čavić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO