Društvo

Predsjednik Okružnog suda Banjaluka: Preduzete mjere da se presuda ŠTO PRIJE IZRADI

Predsjednik Okružnog suda u Banjaluci Marija Aničić Zgonjanin izjavila je da je preduzela mjere kako bi se što prije izradila presuda bivšim banjalučkim inspektorima koji su nepravosnažno osuđeni zbog organizovanog kriminala i neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Predsjednik Okružnog suda Banjaluka: Preduzete mjere da se presuda ŠTO PRIJE IZRADI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Reakcija Aničić Zgonjaninove uslijedila je nakon što je portal Srpskainfo objavio tekst u kojem smo pisali da je presuda bivšim inspektorima Srđanu Raduloviću i Ognjenu Stijaku mjesecima zaključana u ladici, odnosno da ni nakon više od dva mjeseca nakon objave nije izrađena presuda u pismenom obliku i dostavljena strankama.

Nakon reagovanja predsjednika Okružnog suda Banjaluka, potpuno je jasno da presuda u konkretnom slučaju još uvijek nije izrađena.

Pročitajte još

Aničić Zgonjanin je u svom reagovanju citirala član Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, isti onaj koji je naveden i u našem tekstu, a u kojem smo objasnili da je rok za izradu presude 30 dana, te da je dužnost sudije da obavijesti predsjednika suda o razlozima, ukoliko presuda nije u navedenom roku izrađena.

Predsjednik suda, po potrebi, može preduzeti mjere da se presuda što prije izradi, što je i učinjeno u konkretnom predmetu, u smislu obezbjeđenja tehničkih uslova za izradu te presude u što skorijem roku – navela je, između ostalog, predsjednik Okružnog suda u Banjaluci.

Drugim riječima, presuda još uvijek nije izrađena i dostavljena strankama.

I dalje bez zvaničnog odgovora

Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo

Ono što je najzanimljivije u svemu jeste da nam Okružni sud u Banjaluci još nije odgovorio na upit koji smo im zbog sporne izrade presude dostavili na mejl adresu portparola još 22. novembra.

Prihvati notifikacije