Politika

"On će za srpski narod uvijek biti heroj" Petković poručio da je presuda Mladiću loša poruka za narode bivše Jugoslavije

General Ratko Mladić, nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske, u srpskom narodu će uvijek biti heroj, bez obzira na sve presude koje donose međunarodni sudovi, koji su očito pod snažnim političkim uticajem, rekao je Srni potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Milan Petković.

"On će za srpski narod uvijek biti heroj" Petković poručio da je presuda Mladiću loša poruka za narode bivše Jugoslavije
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
Milan Petković

Poznajući dosadašnju praksu Haškog tribunala, Petković je naglasio da je bilo očekivano u srpskoj javnosti da će presuda generalu Mladiću biti potvrđena i žalba odbijena.

Pročitajte još

– Činjenica je da je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora i da je presuda pravosnažna, što je sigurno loša poruka za narode koji žive na području bivše Jugoslavije, pogotovo u BiH – naveo je Petković, koji je i advokat.

Kada se pogledaju dosadašnje presude, istakao je Petković, izgleda da su samo Srbi bili krivci jer je tek dva odsto presuda u kojima su osuđeni zločini nad Srbima, a zna se koliki su i kakvi zločini vršeni nad Srbima u BiH.

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu potvrdilo je danas doživotnu kaznu za nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Prihvati notifikacije