Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ČEKAMO LABORATORIJSKE NALAZE” Ljekari u šoku nakon SMRTONOSNOG TROVANJA na brodu na Hvaru

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Tri odrasle osobe koje su primljene u splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom stabilno su, dok su simptomi kod dvoje male djece teži i oni se nalaze na intenzivnom liječenju, izjavio je danas doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra Split.

– Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne prirode, to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja – rekao je Ledina na vanrednoj konferenciji za novinare nakon što je jedan muškarac koji se nalazio s tim osobama u društvu preminuo, a ostali helikopterom dovezeni u splitske bolnice, prenijela je Hina.

Prema informacijama iz medija šest osoba, četiri starije i dvoje djece, bilo je na večeri u restoranu na Hvaru, da bi kasnije tokom noći jedna od njih preminula, a brod na kojem su plovili morao je da pristane u hvarsku luku.

Policija je prethodno izvjestila da sumnja da je riječ o trovanju hranom.

– Njihova obrada je u toku, u dva smjera, infektivno i toksikološka analiza njihovih uzoraka krvi – naglasio je Ledina i dodao da su sprovedeni osnovni laboratorijski nalazi, te da u krvnoj slici ima samo malih odstupanja.

Ističe kako su mu bolesnici rekli da su osjetili miris benzina, no da on na brodu i nije tako neobičan.

Dodao je da su simptomi kod djece dosta teži nego kod bolesnika koji su imali samo crijevne tegobe. Na pitanje misli li da se radi o trovanju školjkama, primarijus je istaknuo da mu se čini kako to nije razlog.

– Nisam naišao na ovakvu situaciju tako burne reakcije organizma u svojoj karijeri – istaknuo je te ponovio da je prerano govoriti o uzroku trovanja te da treba čekati laboratorijske nalaze.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO