Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CIJELI REGION PRIČA O NJOJ Novka radi 54 GODINE i nikada nije bila na GODIŠNJEM ODMORU (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Dnevnick.com/Youtube/screenshot

O Novki Trklji (73) iz Hercegovine svi pričaju. Kako i ne bi kada ima 54 godine radnog staža, a ni dan nije bila na godišnjem odmoru.

Novka Trklja vlasnica je jedne od najstarijih kafana u Bosni i Hercegovini u kojoj radi od 1. juna 1966.

– Počela sam da radim u kafani sa 17 godina i nikada nisam iskoristila godišnji odmor, nikad baš – rekla je Novka za portal Dnevnick.com i dodala da ne razumije “zašto neko sada neće da radi, a hoće pare”.

– Bila sam i metla i lopata i milicioner i poštar, radila sam sve – nastavila je i naglasila da jedino nije radila nešto nedolično ili nešto čime bi povrijedila druge.

Svjesna je Novka svojih godina, ali je poručila da ne zna kako bi njen mozak prihvatio kada bi odustala od posla.

Navikla je ona da ustaje rano sa suprugom, da priprema hranu i pića, i da radi “do iza ponoći”. I tako iz dana u dan. Za sve ove godine nije doživjela nikakvu neprijatnost na poslu, a među njenim gostima bilo je dosta istaknutih književnika i glumaca, poput Mome Kapora koji bi uvijek svraćao kada bi ga put naneo, Mije Aleksića, Miodraga Petrovića Čkalje i njegovog sina Čedomira Petrovića, Dragana Bjelogrlića, Vojina Ćetkovića i Nataše Ninković.

Savjetovala je na kraju mlade da rade, da stavaraju jer je mladost vrijeme za to, ali je i prokomentarisala da su danas ljudi nezadovoljniji nego ranije kada se lako nalazilo povoda za pjesmu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO