Digitalna Srpska

Cijena "da vam se zavrti u glavi": Predstavljena zlatna Ajfon 15 serija, modeli koštaju i do 17.000 KM

Epl je prošle sedmice predstavio Ajfon 15 seriju mobilnih telefona, a kompanija Kavijar je najavila svoje skupocjene zlatne verzije.

Epl, Ajfon 15
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Epl je na svom događaju Vanderlust pokazao Ajfon 15, Ajfon 15 Plus, Ajfon 15 Pro i Ajfon 15 Pro Maks, ali ni jedan od njih nema opciju zlatne boje. Ipak, kupci sa “dubokim džepovima” imaju rješenje zahvaljujući kompaniji Kavijar, koja nudi Pro modele sa zlatnim kućištem i naziva ih Ultra Gold.

Cijena Ajfona 15 Pro Ultra Gold iznosi najmanje 16.126 KM i ide do 18.123 KM, dok je za Ajfon 15 Pro Maks Ultra Gold potrebno izdvojiti minimalno 17.722 KM koliko košta “osnovni” model. Skuplja verzija modela košta 19.041 KM.

Kućište Ultra Gold modela napravljeno je od 18-karatnog zlata sa satenskom završnom obradom, dok je Eplov logo na zadnjoj strani načinjen od 24-karatnog zlata. Iz Kavijara kažu da je Ultra Gold namijenjen “odabranim”, uključujući slavne ličnosti, sportiste, političare i drugu elitu.

Kavijar je takođe predstavio i Ultra Blek verzije Ajfona 15 Pro i Ajfona 15 Pro Maks. Cijena osnovnog modela Ajfon 15 Pro Ultra Blek iznosi 14.773 KM i ide do 16.605 KM, dok osnovni Ajfon 15 Pro Maks Ultra Blek košta 16.203 KM. Cijena najskupljeg modela je 17.523 KM.

Ultra Blek model takođe posjeduje Eplov logo od 24-karatnog zlata, no kućište je napravljeno od avijacijskog titanija sa PVD premazom.

Pored toga, Kavijar je predstavio Titan Blek, Stari Najt i Dark Red verzije Ajfona 15 Pro i Pro Maks.

Model Titan Blek ima kućište napravljeno od avijacijskog titanijuma, no Eplov logo je izrađen od crnog sedefa kompanije Van Klif & Arpels. Dark Red i Stari Najt modeli sadrže isti Eplov logo, ali drugačiji dizajn kućišta.

Pročitajte još

Dark Red posjeduje kosmičke uzorke inspirisane Marsom, a svaki primjerak ima jedinstven dizajn od mramornog karbona. Iz Kavijara kažu da je kućište od kovanog karbona u tamnocrvenoj boji preuzeto iz proizvodnje Lamborginijevih automobila.

Stari Najt varijanta je napravljena od kovanog karbonskog kompozita sa ljubičastim vlanikma, koja imaju uzorak nalik na Van Gogovu sliku “Zvjezdana noć”. Kao i Dark Red, model Star Najt dolazi sa unikatnim dizajnom od mramornog karbona.

Kavijar će proizvesti po 99 primjeraka svojih verzija Ajfona 15 Pro i Ajfona 15 Pro Maks, prenosi Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije