Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović: Srbi dali veliku žrtvu u BORBI PROTIV FAŠIZMA

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim učesnicima Narodnooslobodilačke borbe (NOB) i građanima Republike Srpske 27. jul – Dan ustanka protiv fašizma i podsjetio da je u toj pravednoj borbi srpski narod dao veliku žrtvu.

– Slobodarski srpski narod, među prvima u Evropi, ustao je protiv fašizma. Bila je to teška borba. Ubijana su čak i djeca. Mnoga srpska sela ostala su pusta, a mnogi seljani, starci, žene i djeca pobijeni su na svom kućnom pragu ili odvedeni u logore smrti. Zbog toga nikada ne smijemo zaboraviti stradalničku, ali i herojsku ulogu srpskog naroda u borbi protiv fašizma i nacizma – naveo je Čubrilović.

On je istakao da je Dan ustanka protiv fašizma jedan od najznačajnijih datuma iz istorije srpskog naroda koji svjedoči o kontinuitetu borbe Srba za slobodu i vlastiti opstanak, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je naveo da je primjetno da danas mnogi pokušavaju da umanje žrtvu i doprinos srpskog naroda u oslobađanju ovih prostora od fašističkog zla, uz nastojanja da se srpski narod osudi kao isključivi krivac za ratne događaje devedesetih godina prošlog vijeka na području bivše Jugoslavije.

– Kao ponosan narod imamo obavezu da se sa velikim poštovanjem sjetimo svih srpskih žrtava i odamo priznanje svima onima koji su se digli u odbranu i izborili za slobodu svih naroda bivše Jugoslavije – naglasio je Čubrilović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO