Politika

CVIJANOVIĆEVA O ISTUPANJU DNS IZ KOALICIJE “Njihova odluka ne može da poremeti izborni proces”

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da izlazak DNS iz vladajuće koalicije ne može da poremeti izborni proces, niti dalji razvoj i izgradnju Republike Srpske.

CVIJANOVIĆEVA O ISTUPANJU DNS IZ KOALICIJE “Njihova odluka ne može da poremeti izborni proces”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Cvijanovićeva je navela da jeste neobično da se ovo dešava na početku kampanje za predstojeće izbore, ali da bi bilo neobično i da se nastavi neki angažman bez dovoljno iskrenosti i međusobnog povjerenja.

Ona je dodala da je riječ o odluci DNS na koju imaju pravo, ali da apsolutno ne stoje stari koje se adresiraju prema SNSD.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nemate pravo da budete neiskreni, da lijepite etikete i da govorite da vam je neko razvalio političku partiju. Političke partije se čuvaju tako što imaju adekvatno rukovodstvo i strukturu. Ne može vam niko razvaliti partiju, ako vi znate njom da upravljate – poručila je Cvijanovićeva.

Pročitajte još

Cvijanovićeva je istakla da vladajuća koalicija nastavlja da funkcioniše.

– Naravno, govorim o svima onima koji žele da budu u koaliciji, njih je već mnogo i očekujemo dobre izborne rezultate i saradnju koja će biti jača na lokalnom i na republičkom nivou, te na nivou BiH – dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje šta će biti sa kadrovima DNS na brojnim pozicijama, Cvijanovićeva je odgovorila da je jedan scenario da se oni zamijene drugim kadrovima u okviru koalicije, a drugi da promijene mišljenje.

Predsjedništvo DNS odlučilo je na jučerašnjoj sjednici da ova stranka izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH.