Banjaluka

DAN INDIJSKE KULTURE Joga sve popularnija u Banjaluci

Na tvrđavi Kastel danas je organizovan peti Međunarodni dan joge i dan indijske kulture u gradu.

DAN INDIJSKE KULTURE Joga sve popularnija u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Indija, kao jedna velika zemlja, bogate kulture i tradicije, prepoznala Banjaluku kao jedan od gradova prijatelja ove manifestacije.

Gradska uprava godinama pruža podršku indijskim prijateljima, jer to vidimo kao jedan od načina prezentacije ove velike zemlje u našem gradu. Joga je stil života i razmišljanja, i sve više ljudi i u Banjaluci upražnjava jogu kao način da se umanji uticaj svakodnevnog stresa i ubrzanog načina života. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti organizaciju ove manifestacije, na radost svih nas – rekao je Radojičić.

Umar Tuki iz Ambasade Indije, izrazio je zadovoljstvo oganizacijom današnjeg događaja u Banjaluci i prenio najbolje želje stanovnicima grada na Vrbasu.

– Joga je nasljedstvo cijeloga čovječanstva, a drago mi je što je sve popularnija u Banjaluci. Danas u vaš grad nismo donijeli samo jogu već i dio našeg bogatog kulturnog nasljeđa kroz tradicionalne indijske plesove i muziku – zaključio je Tuki.

Scroll Up