Svijet

DAN NA POSLU KOJI SE NE ZABORAVLJA Ispalio sebi esker u srce, pa ga GOLIM RUKAMA IZVADIO (VIDEO)

Aron je iskusan stolar i proizvođač namještaja iz Vudlendsa u Teksasu. Taj posao radi već 20 godina, ali ono što što mu se prije mjesec dana dogodilo – do kraja života neće zaboraviti.

DAN NA POSLU KOJI SE NE ZABORAVLJA Ispalio sebi esker u srce, pa ga GOLIM RUKAMA IZVADIO (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Dok je radio sa pištoljem za eksere, pištolj se zaglavio pošto se crijevo za dovod vazduha zapetljalo.

Aron je to lako riješio, ali je, tom prilikom, sa udaljenosti od nekih 30 centimetara slučajno ispalio ekser sebi u grudi, i to u predjelu srca. U trenutku mu je čitav život proletio pred očima, povjerovao je da došao kraj.

Ekser dugačak 7,5 centimetara Aaron ga je tada iščupao iz srca golim rukama.

Zario se u mene sve do glave, cijelom dužinom. Noktima sam ga povukao i izvukao napolje. Mislio sam, gotovo je, umrijeću. Tad sam pao u nesvIjest – prisjetio se on.

Ekser je došao do srca, a vaditi ga u takvoj situaciji bio je vrlo rizičan potez, pošto čovjek može da iskrvari. Ipak, Aaron tada o tome nije ni mislio, već je automatski posegao za njim.

Dok je ležao na podu, njegov radnik je pozvao Hitnu pomoć. Rekao im je: “Moj šef se upravo upucao ekserom u srce. Oči su mu se izvrnule.”

Nakon toga je pozvao i njegovu suprugu Liz i rekao joj da će Aron uskoro biti prevezen u bolnicu na operaciju, i da se nada da će tamo uspjeti da mu spase život.

– Prošlo je 40 minuta od nesreće do trenutka kada su ga prevezli u bolnicu. Mogu da kažem da je to bilo najdužih 40 minuta u mom životu – rekla je ona kasnije.

Arona su odmah smjestili u operacionu salu, a čak je i doktor Timoti Hodžes, koji ga je operisao, bio vidno šokiran onim što vidi.

– Vidjelo se odmah da nije dobro. Zvuči iznenađujuće, ali brza odluka da odmah iščupa ekser iz srca mu je možda spasla život – rekao je ljekar nakon uspješno izvedenog zahvata.

Kada je izašao iz sale, prišao Aronovoj supruzi, zagrlio je i rekao da će sve biti u redu. I zaista, srećni stolar se toliko dobro i brzo oporavio, da se već vratio na posao.

(ATV)