Hronika

"Danas je tvoj rođendan, sine moj, a tebe nema da ti čestitam" Potresnim riječima obratio se Saša Panić, otac dva anđela koji su stradali u MASAKRU U MLADENOVCU

Saša i Zorica Panić, roditelji iz Dubone, proživJeli su dan koji nijedan roditelj ne bi trebalo da doživi. Tog 4. maja 2023. godine, radost i osmjesi zamjenjeni su vječnom tugom nakon što su u stravičnom masakru, koji je počinio Uroš Blažić, izgubili svoje anđele, Kristinu i Milana.

Grafit na Osnovnoj školi u Duboni gde su stradali Milan, Kristina i Dalibor
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Na dan kada bi Milan trebao da proslavi svoj 23. rođendan u veselju sa svojima, kuća Panića bila je tiha, ispunjena bolnim sJećanjima i nedostajanjem.

Danas je tvoj rođendan, sine moj, a tebe nema da ti čestitam. Nema ni Kike, da ti sto puta na dan čestitamo, povučemo za uši i pjevamo ti pjesmu za rođendan, tvoja majka, ja i Kika, i tako cijeli dan – napisao je juče Saša na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine besramno ih pravdajući nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Pročitajte još

Još je i izjavio i da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismijavanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim vještačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svjesnom i uračunljivom stanju, piše Blic.

– Veštačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj djela, niti da nije bio svjestan svog ponašanja – rekao je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu