Hronika

(VIDEO, FOTO) "Ne bi oni voljeli da nas vide da plačemo, ali tuga je prevelika" Snimak žrtava masakra kod Mladenovca KIDA DUŠU

Izvadio je kalašnjikov i počeo da pucao na moju braću i drugare. Dok se kretao prema automobilu, čuo je njihove jecaje i molbe za pomoć. Bez milosti, vratio se ponovno da ih ovjeri, kako bi osigurao da ne prežive. Napravio sam ovaj snimak od starih slika Milana, Kristine i Dalibora i svako ko ga pogleda ne može, a da ne zaplače. Trenutno suze teku i meni. Mnogo je teško.

mjesto pucnjave u Mladenovcu
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER/ COMBO

Ovo su riječi Stefana Markovića koji je izgubio dva brata 4. maja u stravičnom masakru u Malom Orašju i Duboni.

– Ne bi oni voljeli da smo mi tužni i plačemo, uvijek su bili veseli i nasmijani ali to je jače od nas. Tuga je prevelika – navodi Stefan.

Prema njegovim riječima, mnogo je teško i sramno što je Urošu Blažiću zaprećena kazna zatvora od samo 20 godina.

Zar jedan ljudski život vrijedi godinu dana zatvora? Mi na groblje, a njegova majka u posjetu sa punim torbama. Izaći će sa 40 godina u najvećoj snazi, pa će imati i porodicu. Šta mi imamo, samo da obilazimo grobove – naveo je Stefan.

Stefan Marković
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

“Blažićeva majka nas maltretira”

Stefan već mjesecima proživljava maltretiranje od strane majke ubice, Biljane Blažić.

Pročitajte još

– Redovno obilazi sina i muža, nosi im čistu garderobu i tople obroke, a ja viđam očeve i majke moje braće i drugara samo na groblju. Kada oni počnu da plaču i kamen bi zaplakao. Lično sam ja brata Dalibora spustio u grob. Umjesto da tugujemo i pokušamo da prebolimo, suočavamo se s lažnim prijavama i proganjanjem od strane Biljane Blažić, majke ubice – kaže sagovornik.

Uroš Blažić
FOTO: LOLA STOJANOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE, USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/KOMBO/RINGIER

Takođe, suočen je s nizom drugih lažnih prijava koje su rezultirale čak i njegovim privođenjem na radnom mjestu, piše Blic.

– Prijavila me je čak i da sam otrovao njenog psa, iako to nema nikakve veze sa mnom. Nisam se ni oporavio, a već su me saslušavali policajci čim sam izašao iz bolnice. Ali, tu nije kraj. Optužila me je za posječeno i osušeno voće, ali i da sam joj trovao vodu u bunaru. Sve same prijave imam od nje. Više puta me je saslušavala policija u Mladenovcu – priča neutješni Stefan.

Dodatno naglašava da kada je policija došla da ga privede na radnom mjestu, odveden je u 29. novembar gdje je pristao na poligrafsko testiranje. Uspio je dokazati da nema veze sa pretnjama koje je iznijela majka ubice. Prijave su se neprestano nizale, a zatim ga je čak prijavila i da joj je zapalio kuću.

– Optužila me je da sam joj zapalio kuću, a ja sam čak prijavio požar. Rekao sam policajcima koji čuvaju njihovu kuću da sam vidio da nešto gori – dodaje Marković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije