Kultura

Glumac sve kategorično poriče: Policija istražuje optužbe iznijete na račun Rasela Brenda

Londonska Metropoliten policija saopštila je danas da istražuje brojne optužbe o seksualnim deliktima koje su iznijete na račun komičara Rasela Brenda.

Rasel Brend
FOTO: JENS KALAENE/EPA

Policija je primila više navoda o seksualnim napadima u Londonu, navodi se u saopštenju, prenosi britanski Telegraf.

Dodaje se da je policija primila veliki broj optužbi nakon istraživanja televizije Kanal 4 i lista Sandej tajms.

– Takođe smo primili niz optužbi o seksualnim deliktima počinjenim na drugim mjestima u zemlji i istražićemo ih. Nijedan prekršaj nije novijeg datuma – navode iz londonske policije.

Brend odbacuje sve optužbe.

Jutjub je prošle nedjelje saopštio da su kanali za reklamiranje Rasela Brenda suspendovani do daljeg zbog “kršenja politike odgovornosti”.

Pročitajte još

Kako se navodi, ta mjera je preduzeta kako bi se zaštitili korisnici platforme.

– Ako kreatorovo ponašanje van platforme šteti našim korisnicima, zaposlenima ili ekosistemu, mi preduzimamo mjere – rekao je portparol Jutjuba i dodao da se odluka odnosi na “sve kanale koji mogu da budu u vlasništvu ili kojima upravlja Brend”.

Taj potez Jutjuba uslijedio je nakon što su se pojavili navodi da je Brend između 2006. i 2013. godine seksualno uznemiravao i silovao nekoliko žena i nakon što je otkazana njegova turneja “Bipolarizejšn”.

Brend je posljednjih godina na svom Jutjub kanalu, gdje ima 6,6 miliona pretplatnika, postavljao video-zapise o duhovnosti, politici protiv establišmenta i odnedavno NLO.

Pored glavnog kanala, ima još tri – “Buđenje sa Raselom”, “Ostanite slobodni sa Raseleom” i “Fudbal je fin”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije