Hronika

"Dijete živi u dobrim uslovima" Doktori ustanovili da djevojčica (2) nađena u kolima nije zanemarena

Djevojčica (2) koje je prije dva dana u pratnji policijske patrole odvezeno u Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova uspješno se oporavlja u bolnici, a kako je utvrđeno pregledom doktora njeno zdravstveno stanje nije posljedica zanemarivanja i neadekvatne brige roditelja.

doktori medicina UKC
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Prema informacijama koje poseduje Blic, nakon objave da je djete zatečeno u kolima koje je zaustavila policija u Železniku, reagovali su Drugo osnovno javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad koji je odmah izašao na teren, odnosno otišao u porodičnu kuću porodice djeteta.

– Ova porodica nije bila u evidenciji Centra za socijalni rad, a nakon obilaska porodice zaključeno je da dijete živi u dobrim uslovima. Ova porodica ima još djece i ona su dobrog zdravstvenog stanja – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Pročitajte još

Kako dodaje, majka djeteta koje je nađeno je u Tiršovoj sa njim.

Podsjetimo, Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je juče, po sopstvenoj inicijativi, ispitni postupak ocjene zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, povodom saznanja da je dijete rođeno 2021. godine, u pratnji policijske patrole, prekjuče dovedeno u Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Gradski centar za socijalni rad, dužan je da u najkraćem roku, ne dužem od 10 dana, dostavi informacije o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na ovaj slučaj, navodi se u saopštenju zaštitnika građana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu