Banjaluka

"Spreman sam i na ŠTRAJK GLAĐU" Stanivuković o protestu građana ispred Gradske uprave

Vlada treba da raspusti Skupštinu koja ne radi. Đajić i koalicioni partneri su krenuli đonom na Banjaluku. Spreman sam i na štrajk glađu zbog opstrukcija skupštinske većine u Banjaluci.

draško stanivuković gradonačelnik bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Sve ovo je rekao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković večeras u Dnevniku 2 BN televizije i pozvao građane na protest sutra u 12 časova ispred Gradske uprave.

– Dovedeni smo u situaciju da nemamo drugu opciju osim protesta. Devedeset dana molimo da radimo, da Banjaluka ide naprijed, da usvojimo odluku o neradnoj nedjelji, besplatnim građevinskim dozvolama, besplatnim placevima za višečlane porodice, ali se neko nije udostojio da sazove samo jednu sjednicu – poručio je prvi čovjek Banjaluke.

Na Kolegijumu su danas skinuli 77 tačaka sa dnevnog reda, naveo je Stanivuković.

– Ponizili su Banjaluku, Skupštinu, građane. Cilj je da mene politički unište, pa makar to značilo da će uništiti Banjaluku. Najbolje godine sam dao na služenje Banjaluci i narodu. Pokazali smo da možemo da napravimo najveće rezultate. To njima ne odgovara i zato nas koče – jasan je gradonačelnik najvećeg grada Srpske.

On dodaje da je zbog toga pozvao narod da u 12 časova zajedno pitaju ko su ti odbornici, šta oni rade, ali i to da li radi i gradonačelnik.

– Spreman sam na borbu da izađem ispred Gradske uprave, da svoj kabinet stavim ispred, da kažem šta su naredni koraci i šta možemo da radimo iako nas oni koče. Spreman sam da idem i ispred SNSD da protestujem i ispred Palate predsjednika. Spreman sam na razne štrajkove – od gladi, pa dalje!”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije