Hronika

DJEČAKA (6) NAPASTVOVAO KOMŠIJA Pomagali mu da se skući, a on im sina tjerao da ga oralno zadovolji

Aleksandar P. (53) uhapšen u beogradskom naselju Glogonjski rit na Paliluli zbog sumnje da je obljubio šestogodišnjeg dječaka, od ranije je poznavao porodicu svoje žrtve, a oni su mu čak pomogli i da se skući u tom naselju. Dječakov otac i Aleksandar su bili kolege.

DJEČAKA (6) NAPASTVOVAO KOMŠIJA Pomagali mu da se skući, a on im sina tjerao da ga oralno zadovolji
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Aleksandar P. i porodica čije je dijete napastvovao u improvizovanom objektu namjenjenom za boravak čuvara, živjeli su praktično u istom dvorištu, a u zabačenom palilulskom naselju Glogonjski rit blizu, njihovog dvorišta, nije bilo drugih kuća.

Upravo tu izolovanost i povjerenje koje je dječak imao u komšiju i kolegu svog oca, predator Aleksandar je iskoristio kada ga je namamio u kuću. Najprije mu je pokazivao fotografije na telefonu, a zatim ga pozvao unutra. Dijete je, ni ne sluteći šta ga čeka, bespogovorno krenulo za njim… A onda je Aleksandar od njega zatražio da ga oralno zadovolji.

Srećom, majka dječaka primijetila je da joj nema djeteta, pa je tako krenula u potragu. U kući svog prvog komšije zatekla je horor scenu njen sin i komšija bili su obnaženi, a muškarac je napastvovao nesrećno dijete.

Prestravljena scenom koju je zatekla odmah je otrgla dijete iz kandži napasnika i pobjegla, a zatim i pozvala policiju.

Poznanici ove dvije porodice, kako su preneli beogradski mediji danas, ispričali su da su oni živjeli praktično u zajednici. Aleksandru su pomogli da se skući, da od trošnog objekta napravi mjesto za život. Dječakov otac i on su zajedno radili u jednoj firmi, zbog čega niko nije ni slutio da bi tako bliska osoba porodici mogla da naudi njihovom djetetu…

Novinari su juče uspjeli da dođu do kuće gdje se odigravalo jezivo zlostavljanje dječaka. Na licu mjesta u sobi kuće u kojoj spava Aleksandar i u kojoj je, kako se sumnja, dječaku pokazivao fotogafije, pa tražio od djeteta da skine odjeću i oralno ga zadovolji, bili su vidljivi tragovi krvi, pošto je Aleksandar, vidjevši da je njegova bolesna namjera razotkrivena, pokušao sebi da prereže vene.

Dječak je prevezen na Institut za majku i dijete, a Aleksandar u psihijatrijsku ustanovu “Dr Laza Lazarević”, nakon čega mu je određeno zadržavanje.