Politika

DOBILI ZVANIČNU AGENDU Vučić: Očekujem iznenađenje na sastanku u Vašingtonu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje iznenađenje na sastanku u Vašingtonu o Kosovu i Metohiji 4. avgusta.

DOBILI ZVANIČNU AGENDU Vučić: Očekujem iznenađenje na sastanku u Vašingtonu
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Dobili smo zvaničnu agendu u kojoj postoji jedna problematična tačka, ali nisam siguran da će samo na tome da se zaustavi. Moj politički nos dobro je osjećao različite zamke i iznenađenja, pa ne sumnjam da će i ovoga puta biti tako – rekao je Vučić za TV Pink.

On je ukazao da je priznanje samoproglašenog Kosova već 12 godina jedina tema međunarodne zajednice kakve god bile agende sastanaka.

– Očekujem iznenađenje, izviniću su se američkoj delegaciji ako ga ne bude. Svi ljudi u Srbiji znaju da će jedina tema sastanka biti međusobno priznanje – rekao je Vučić.

On je poručio da ima strah pred ovaj sastanak, ne i tremu, ali da to ne znači da neće da se bori, te ocijenio da se u Vašingtonu neće susresti sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Pročitajte još

– Ako bih prihvatio, vjerujem da bih bio prvi Srbin i prvi srpski predsjednik i vjerujem da bih mogao imati susret sa Trampom. Prije će biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći – rekao je Vučić.

On je napomenuo da je neizvjesno šta će se desiti u noći između 3. i 4. septembra.

– Što se tiče pozicije Srbije, mi ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. Postoji jedna stvar kod nas Srba, a to je da mi nikada nismo analizirali stvarno kakva je situacija s kojom se suočavamo – šta je to što svijet misli, šta je to što mi realno možemo da dobijemo u budućnosti – poručio je Vučić.