Politika

"PREDAJA NIJE OPCIJA" Počeo sastanak delagacija Beograda i Prištine sa Grenelom

Sastanak delegacija Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom američkog predsjednika za pregovore Ričardom Grenelom počeo je u Bijeloj kući oko 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

"PREDAJA NIJE OPCIJA" Počeo sastanak delagacija Beograda i Prištine sa Grenelom
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kasnije u toku dana, dvije delegacije očekuje sastanak sa Hauardom Korom, izvršnim direktorom američko-izraelskog savjeta.

Pred sastanak sa Grenelom, Vučić je poručio da će dati sve od sebe da se postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, a albanskim zvaničnicima sa KiM, koji govore o priznanju Kosova da “predaja nije opcija”.

– Nekoliko desetina metara sam od Bijele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika SAD Donalda Trampa. Neće biti lak sastanak za nas –  naveo je Vučić u video poruci objavljenoj na instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Predsjednik Srbije je rekao da je srpska delegacija spremna i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, jer je najvažnije sačuvati mir, stabilnost, i postići napredak Beograda i Prištine, ali i cijelog regiona, a prije svega je, kaže, važna briga o srpskom narodu na KiM.

– Vidio sam brojne provokatne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka njima i svima u našoj prelijepoj Srbiji – predaja nije opcija – istakao je Vučić.