Politika

Dodik poručio da je za Pavlovića najbolje da napusti funkciju “Dobili ili ne gradonačelnika, ovo što je on uradio je neprihvatljivo”

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da očekuje ostavku gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića jer smatra da je to najbolje za njega nakon onoga šta je uradio.

Dodik poručio da je za Pavlovića najbolje da napusti funkciju “Dobili ili ne gradonačelnika, ovo što je on uradio je neprihvatljivo”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ono što se moglo vidjeti u javnom prostoru za mene je moralno neprihvatljivo, politički neodrživo i mislim da je za njega lično najbolje da napusti tu funkciju –  rekao je Dodik.

On vjeruje da njegova stranka ponovo u Prijedoru može doći do mjesta gradonačelnika, što su bili i uradili poslije 15-ak godina.

– Na kraju krajeva, dobili ili ne dobili gradonačelnika, ovo što je on uradio je neprihvatljivo za mene lično i za partiju koju ja vodim – istakao je Dodik.

Pročitajte još

On je naveo da je ovaj javni prostor totalno kontaminiran milionima gluposti koje na neki način apsorbuju vjerovatno mlađe generacije, ali da oni koji smo vaspitani na nekim drugim moralnim vrijedostima još drže do tog morala u politici.

Na pitanje da li će biti smijenjeni i drugi koji su pod istragom, Dodik je naveo da će ovih dana pokušati da u stranci razviju mehanizam, mada je to surovo, jer niko nije kriv dok se to ne dokaže.

On je naveo da će se zalagati da svako onaj za koga tužilaštvo uputi bilo kakav zahtjev za istragu o zloupotrebama položaja ili nekim drugim radnjama istog trenutka, kada se taj zahtjev uputi policiji, bude smijenjen sa funkcije koju obavlja.

Prihvati notifikacije