Politika

"SRPSKA OSTAJE ZAVJET" Dodik poručuje da će fokus političke borbe biti vraćanje oduzetih nadležnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će fokus političke borbe u okviru BiH u narednom periodu biti umjeren na to da se Srpskoj vrate oduzete nadležnosti.

"SRPSKA OSTAJE ZAVJET" Dodik poručuje da će fokus političke borbe biti vraćanje oduzetih nadležnosti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Republika Srpska ostaje zavjet, kao jedna od dvije srpske države. Srpska je slobodna, nikada nije bolje stajala, ostvaruje sve svoje ustavne i druge obaveze, finansira sve ono što je predviđeno zakonom, razvija se i etablirana je kao trajna kategorija – rekao je Dodik novinarima u Drakuliću kod Banjaluke.

Dodik je naveo da je jedna od laži, kako kaže, neprijatelja Srpske da Republika Srpska otima nadležnosti od BiH.

Pročitajte još

– To se nikada nije dešavalo. Izmišljaju, lažu, petljaju. Dešavalo se obrnuto, Srpskoj su oduzete 83 nadležnosti, tako da ćemo u narednom periodu fokus naše političke borbe u okviru BiH usmjeriti na to da joj se vrate nadležnosti – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Srpska dug prema stradalim Srbima u ratovima koji su dogodili na ovim prostorima, te da ju je potrebno braniti i čuvati kao trajnu kategoriju.

Povodom obilježavanja 81 godine od stradanja Srba u banjalučkim naseljima Drakulić, Šargovac, Motike i rudniku Rakovac koje su na monstruozan način ubile ustaše 7. februara 1942. godine, Dodik je ukazao da je to bio najveći zločin u jednom danu.

– U jednom danu ubijeno je više od 2.000 ljudi i to bez i jednog ispaljenog metka. Među njima je bilo i 551 dijete iz osnovne škole i potrebno je da ovo obilježavanje podignemo na veći nivo – rekao je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije