Svijet

"Dođi u Rusiju da se boriš protiv globalista" Ruski trgovac oružjem ponudio azil Trampu (VIDEO)

Ruski “trgovac smrću” ponudio je ove nedjelje Donaldu Trampu azil u Rusiji, navodeći da veruje da je život bivšeg američkog predsednika u opasnosti ukoliko ostane u Sjedinjenim Državama.

Donald Tramp drži šaku dignutu
FOTO: CJ GUNTHER/EPA

Viktor But, međunarodni trgovac oružjem, je u intervjuu za rusku državnu televiziju rekao da je poslao Trampu telegram upozorenja na neposrednu prijetnju po njegov život, urgirajući ga da pobjegne na bezbjedno u Rusiju, prenosi “Njuzvik”.

Prijetnja po Trampov život, kako je sugerisao, ne dolazi od plaćenog ubice ili neke nepoznate zavere, već od njegove sopstvene vlade i rezultat je istrage okružnog tužioca Menhetna optužbi da je bivši predsjednik falsifikovao poslovne podatke da sakrije isplatu bivšoj zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels za ćutanje o njihovoj aferi uoči predsjedničkih izbora 2016.

Tramp je priveden i saslušan ove nedjelje, te optužen po 34 tačke optužnice. Porekao je sve navode, uključujući aferu sa Danijelsovom.

– Pravni proces koji je sada započeo u Njujorku neće se samo okončati osuđivanjem Trampa i zabranom učestvovanja na izborima (2024) – rekao je But za kanal “Rusija-24”.

– Vjerovatno će on prosto biti eliminisan tamo. Stoga mislim da je u najboljem interesu čitavog čovečanstva a pre svega američkog naroda da pozovem Trampa ovde, u Rusiju, da mu pružimo ovde sigurnost i zaštitu kako bi vodio ovaj ustanak protiv globalista i, što je najvažnije, da ne dozvoli eliminaciju američkog naroda – rekao je on.

Pročitajte još

But je dospio u pažnju javnosti nakon što je prošlog decembra bio deo razmene zatvorenika između SAD i Rusije za košarkašku zvezdu Britni Grajner. Ona je osuđena na devet godina zatvora nakon što je uhapšena na ruskom aerodromu i optužena za posjedovanje male količine kanabisa u svom prtljagu. Vlasti su je teretile za posjedovanje i šverc droga, prenosi Blic.

But je, sa druge strane, navodno imao porodične veze u samom vrhu ruske vlade a američki zvaničnici su ga 2010. optužili da je davao materijalnu podršku obeleženim stranim terorističkim organizacijama, kovao zaveru za ubijanje Amerikanaca u inostranstvu i nabavku i upotrebu protivvazdušnih raketa, između ostalog. Neke Trampove pristalice tvrde da je optužnica protiv njega politički motivisana, ukazujući na više manjih političkih donacija demokratama od strane predsedavajućeg sudije u slučaju kao i političke sklonosti okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega, demokrate. Porodica Tramp je takođe negodovala zbog izvještaja da je ćerka sudije Huana Merčana, Lorin, radila na predsedničkoj kampanji aktuelne potpredsjednice Kamale Haris 2020.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije