Magazin

Dovoljna je mala količina: Ova biljka jača imunitet, štiti od bolesti srca, ublažava bolove

Jedna namirnica se gotovo uvijek nalazi na listi onih najzdravijih, a sada su istraživači utvrdili i da može znatno da poboljša imunitet pa čak i u malim količinama.

Đumbir pomaže pri skidanju kilograma
FOTO: STAY FRESH FER/YOUTUBE/SCREENSHOT

Naime, PubMed je objavio da đumbir pomaže imunitetu prilikom borbe protiv infekcija. On djeluje na receptor zvani TRPV1, koji se nalazi na površini nervnih ćelija i u bijelim krvnim zrncima, koja su u velikoj mjeri odgovorna za borbu protiv invazivnih bakterija.

– Naši rezultati pokazali su da unos đumbira u organizam može da modifikuje imunološki odgovor – izjavila je doktorka Gabi Anderson.

Čak i mala koncentracija đumbira u krvi dovodi bijela krvna zrnca u pojačanu pripravnost, što ih čini efikasnijim u borbi protiv bakterija.

Pročitajte još

Takođe je ranije utvrđeno da on ublažava menstrualne bolove, migrene i šititi od kardiovaskularnih oboljenja. Naravno, pozitivne promjene ćete primjetiti i ukoliko uzmete koncentrovani ekstrakt đumbira.

Odličan je za apsorpcije hranljivih materija iz hrane i zaustavljanje podrigivanja i povraćanja, čime liječi stomačne tegobe. Ublažava nadutost i plinove, a ima i pozitivan učinak na regulisanje apetita.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije