Magazin

Dresura pasa nije nimalo lagan zadatak: Evo koje rase su najteže za ovaj proces

Svaki pas je jedinstven i donosi sopstveni set magičnih trenutaka, smijeha i radosti u naše živote. Međutim, kada je u pitanju učenje i obuka, neke rase pasa su izazovnije od drugih.

Dresura pasa nije nimalo lagan zadatak: Evo koje rase su najteže za ovaj proces
FOTO: ENNIO LEANZA/EPA

Dok su neke rase poznate po svojoj poslušnosti i spremnosti da udovolje, druge imaju karakterističnu tvrdoglavost u praćenju sopstvenih instinkata i interesa, što može staviti vaše strpljenje i vještine obuke na test.

U ovom članku ćemo istražiti neke rase pasa koje su poznate po svojoj tvrdoglavosti i ne reagovanju na tradicionalne metode dresure.

Koliko god da su neke rase pasa divne, ponekad njihova obuka može izgledati kao pravo mučenje.

Bigl

Biglovi su poznati kao ljubazni članovi porodice, ali njihova priroda orijentisana na lov donosi neke izazove. Zbog veoma razvijenog čula mirisa, često su zaokupljeni istraživanjem svijeta oko sebe, što može otežati njihovo usmjeravanje. Kao što je opisala slavna dreserka pasa Krisi Džoj, „obuka u okruženjima bogatim mirisima može biti pravi izazov“.

Pročitajte još

Sibirski Haski

Sibirski haski je rasa poznata po svojoj nezavisnoj prirodi, što znači da tradicionalne metode treninga možda nisu toliko efikasne. Osim toga, haskiji su poznati po tome što vole da laju, kopaju i bježe, posebno ako nisu pravilno socijalizovani od malih nogu.

Aljaski malamut

Aljaski malamuti dijele prirodu po hladnom vremenu sa haskijima, ali u trening donose svoj jedinstveni skup izazova. Motivisanje malamuta može biti težak zadatak jer često nisu dovoljno zainteresovani za hranu i igračke. Njihov jak nagon plijena takođe može da im odvrati pažnju, što ih čini teškim za obuku, prenosi Novosti Magazin.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije