Kultura

EMOTIVNA LJUBAVNA PRIČA Kritičari ovaj film smatraju najboljim u 2023. godini (VIDEO)

Emotivnu ljubavnu dramu "Prošli životi" kritičari nazivaju najboljim filmom 2023. godine.

Scena iz filma "Prošli životi"
FOTO: A24/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovaj film ima 97 odsto odobravanja na stranici Roten tomejtos, dok na sajtu Metakritik na skali od 1 do 100, dobio je visoku ocjenu od 94.

– Teško je prenijeti višeslojnu ljepotu prošlih života osim jednostavnog ohrabrivanja ljudi da to vide i izgube sebe u zadivljujućoj magiji – rekao je Dejvid Runi za Holivud reporter.

Sa druge strane, En Hornadej iz Vašington posta nazvala je film “spektakularnim scenarističkim i rediteljskim debijem koji vješto zadržava izvore emocija sve dok ne izazove poplavu“.

Dejvid Fir je za Roling stoun film “Prošli životi” nazvao najboljim u 2023. godini i opisao ga riječima:

– Drama oslobađa vaše suze i tjera vas da se zaljubite u nju. Film je sigurno predodređen da bude najbolji film koji ćete gledati ove godine – rekao je on.

Igrani film je djelo scenaristkinje i rediteljke Selin Song. Priča govori o dvoje Južnokorejaca koji su prijatelji iz djetinjstva, Nori (Greta Li) i Hae Sungu (Teo Ju). Ali život ih je razdvojio nakon što je njena porodica odlučila da emigrira iz Južne Koreje u Kanadu.

Dvije decenije kasnije, ovaj par se ponovo sreće u Njujorku i ta nedjelja će za njih biti sudbonosno putovanje pitanja o ljubavi i životnim odlukama, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije