Društvo

Episkop Fotije posvetio pjesmu Svetom Savi: Pozvao Srbe da se mole za rod srpski i srpsku zemlju

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski napisao je pjesmu posvećenu prvom srpskom Arhiepiskopu, koja nosi naziv „Sveti Sava“.

Episkop Fotije
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Episkop Fotije kroz stihove ove duhovne pjesme pozvao je Srbe da se Svetom Savi mole za rod srpski i srpsku zemlju.

Pjesma je objavljena na zvaničnom sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

U pjesmi navodi da je Sveti Sava, naša zajednička slava, u kojoj Sam Bog obitava, a iz mileševskog Lika, hristolikost blista i poželio da svima duša bude obožena i čista.

– Hilandar je kao gnijezdo svio, na gori Atos u kojem se sveti ptići legu, sve crne boje i svijetla lika, prava Savina slika-glasi jedna od strofa.

Episkop Fotije kroz stih priziva da Sveti Sava Srbiju krsti i Hristom je zapečati, da bude trostruka, u tri lica, da je vjera, nada i ljubav vode, do nebeske Srbije, do slobode.

Pročitajte još

– Prije osamsto godina Sveti Sava našu samostalnu Crkvu steče i postavi joj pastire Srbe, koji će Savinim stopama hoditi i mnoge svete roditi, da nas na nebesa i u vječnost vode-podsjetio je na značaj Svetog Save.

Episkop Fotije završava stihovima u kojem poziva Srbe da Svetom Savi se mole za rod srpski i srpsku zemlju.

– Braćo Srbi, zato svi danas Svetom Savi da vapijemo, za zemlju našu i rod srpski, da nas sa nebesa čuje i Boga umoli da nas pomiluje, Kosova radi i vjere svete, jer smo rod mučenički, Savino dijete- završni su stihovi ove duhovne pjesme.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije