Svijet

(FOTO) Da li je zbog ovoga OTAC UČESTVOVAO U OTMICI KĆERKE: Tajna porodice svirepo ubijene Vanje otkriva pozadinu zločina koji je cijeli Balkan ostavio u nevjerici

Aleksandar G., otac ubijene tinejdžerke Vanje, nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u otmici svoje kćerke koja je rezultirala njenim ubistvom.

(FOTO) Da li je zbog ovoga OTAC UČESTVOVAO U OTMICI KĆERKE: Tajna porodice svirepo ubijene Vanje otkriva pozadinu zločina koji je cijeli Balkan ostavio u nevjerici
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Vanjin otac je, kako se sumnja, hteo da iznudi novac od njene majke, a upravo porodični odnosi otkrivaju motiv za Aleksandrove monstruozne poteze.

Makedonski tužilac Gavril Bubevski izjavio je da ima saznanja da je majka ubijene Vanje G. nedavno prodala stan, što je bio motiv za kidnapovanje djevojčice.

Nestala djevojčica iz Makedonije
FOTO: МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ / SCREENSHOT
FOTO: ZORICA ĐORĐEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: ZORICA ĐORĐEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

On je rekao da je otac djevojčice bio u kontaktu s glavnim osumnjičenim koji je sinoć uhapšen kojem je rekao za to, kao i kada će djevojčica da izađe iz kuće.

Stan u fokusu

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da se radi o zločinu bez presedana, izolovanom slučaju, koji su počinili kriminalci monstrumi koji su željeli da steknu imovinsku korist, svjesni da je majka nedavno prodala stan.

– Slučaj je uspješno i potpuno rasvijetljen, obezbjeđeni su dokazi i priznanja – rekao je Spasovski.

On je rekao da rasvijetljavanje tog slučaja nije dovelo do željenog ishoda jer su i djevojčica i 74-godišnji muškarac koji je, takođe, nestao, pronađeni zakopani, jedno u okolini Skoplja i jedno u okolini Velesa.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: MUP REPUBLIKA SJEVERNA MAKEDONIJA/MRV.GOV.MK
FOTO: MUP REPUBLIKA SJEVERNA MAKEDONIJA/MRV.GOV.MK

Aleksandar G. je saslušan u tužilaštvu i negirao je umiješanost u otmicu kćerke, ali mu je određeno zadržavanje od 48 časova zbog sumnje da će uticati na istragu.

Ipak, riječi komšija ove porodice iz Skoplja možda otkrivaju dublje motive Aleksandra, koji je šokirao region zbog činjenice da je osumnjičen za učestvovanje u otmici sopstvene kćerke.

Porodične tajne

Vanja je, svjedoče njeni prijatelji i profesori, bila vedra djevojka, pametna. U ponedjeljak, nedjelju nakon njene otmice i dvadesetak časova nakon što je pronađeno njeno tijelo, Vanjini školski drugari, njihovi roditelji i profesori, upisuju se u Knjigu žalosti.

– Bolno nam je razgovarati o svemu. Bila je mirna i vrijedna, ispunjavala svoje obaveze, djevojka koja nije bila u nikakvim klanovima, sa svima se družila, ali kažem, bila je mirna. Znamo samo da je bila divna cura koja je maštala o budućnosti – rekla je majka iz Skoplja, čija kćerka pohađa istu školu.

Pročitajte još

U Skoplju niko neće da priča otvoreno o svojim sumnjama zašto je Vanju zadesila ovako grozna sudbina. Ipak, jedan izvor upoznat sa slučajem je rekao da su Vanjini roditelji razvedeni, kao i da je Vanjin djed, otac njene majke, imućan čovjek. Sada postoji mogućnost da je otac Aleksandar, revoltiran na porodicu svoje bivše supruge, od njih htio da izvuče novac, znajući koliko su bogati.

– Svega tu ima u vezi oca, koji nikako, kako znamo, nije bio pozitivan lik u njihovom životu. On i Vanjina majka su bili razvedeni, Vanjin djed je negdje tamo 2002. godine bio direktor carine i imućan čovjek, a sve to je naslijedila Vanjina majka. Njemu je, govore, u interesu bio novac. Kako su znali tačno vrijeme kada Vanja ide u školu? Ovi koje su uhapsili kažu da im je on to rekao. Pretpostavka je da nije znao da će Vanja biti sama pa se sumnja da je namjera bila oteti obje djevojčice. Dakle, ovdje svi sumnjaju u očeve materijalne motive usmjerene prema bivšoj supruzi. Nije jasno zašto su djevojčicu i ubili ako su namjeravali da ucjenjuju majku. Biće da je nešto pošlo po zlu. Jako, jako pošlo po zlu kada je ubijena djevojčica od tek 14 godina.

Oteta u zgradi

Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živjela oko 07.30. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri časa nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobjegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umiješanost, prenosi Nova.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je kćerka oteta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije