Svijet

(FOTO) KAKO SU UBICE OVO ZNALE Mala Vanja je brutalno ubijena, ali jedan detalj i dalje mori sve

Zašto je 14-godišnja Vanja Gorčevska ubijena manje od tri časa nakon otmice, ako je namjera bila da se traži otkup za djevojčicu? Ako su planirali da traže otkup, da li su imali logistiku, objekat gdje bi skladištili hranu, vodu? Istraga radi na tome da odgovori na sva neodgovorena pitanja o otmici i ubistvu djevojčice.

(FOTO) KAKO SU UBICE OVO ZNALE Mala Vanja je brutalno ubijena, ali jedan detalj i dalje mori sve
FOTO: ZORICA ĐORĐEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

S obzirom na to da je Vanja oteta u 07.30 i ubijena oko 10 časova, jer su se, prema riječima jednog od osumnjičenog “stvari otele kontroli”, a navodno su otmičari počeli da paniče jer je krenula potraga za djevojčicom, postavlja se pitanje kako su za potragu saznali, kada se majka oglasila na Fejsbuku tek u 12.08, dva časa nakon što je dijete ubijeno.

Prema izvorima iz istrage, dijete je oteto u 07.30 ujutro, a ubijeno je oko 10 časova u ataru skopskog sela Brazda. Od centra Skoplja do njega se vozi oko pola časa. Put ubica je trajao duže, u međuvremenu su stali na benzinskoj pumpi da napune kantu benzina, kojim su kasnije zapalili vozilo ukradeno od ranije ubijenog Pančea Žežovskog.

FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Osim toga, postavlja se pitanje da li je ubici koji je hladnokrvno ubio dijete, nakon što je pet dana ranije ubio drugu osobu, ovo prvo ubistvo u životu, ili mu ruka nije zadrhtala jer je to ranije uradio?

Pročitajte još

Materijalno stanje glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog, takođe, unosi pometnju u motive. Kako je čovjek koji je 90-ih zaradio milione evra kao građevinski biznismen, gradeći brojne objekte u Debar Malu, dospio do otmice djeteta za iznudu desetina hiljada evra?

Istražni organi su svjesni da ima mnogo pitanja bez odgovora, ali kažu da bi na njih trebalo da odgovori istraga koja je tek počela.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Da podsjetimo, prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je sinoć u Turskoj, prenosi Telegraf.

Policija je ranije privela pet osoba zbog sumnje da su pomagali ili učestvovali u otmici i ubistvu male Vanje i Žežovskog. Među njima je i otac male Vanje. Četvorici je sinoć određen pritvor do 30 dana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije