Magazin

(FOTO) Poželjno je imati u domu, posebno u zimskim danima: Ova biljka prečišćava vazduh i sprečava pojavu vlage u prostoriji

U većini domova vlaga se pojavljuje na prozorskim staklima tokom zime, ali sobna biljka koja sprječava kondenzaciju može da smanji mogućnost ove klasične pojave. Nije zahtjevna, a posao će obaviti.

Srce nacrtano na prozoru
FOTO: VEČERNJI LIST/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kondenzacija na prozorima može se pretvoriti u buđ, ali stručnjaci za baštovanstvo otkrili su jednostavan način za smanjenje ove pojave bez ikakvog napora.

Umjesto krpe, jednostavno nabavite biljku pauka, ili zeleni ljiljan.

Mnogi ističu da od kada imaju tu biljku nema vlage na prozorima.

Najbolji dio je što im ne treba previše njege. Mnogi kažu da ponekad zaborave da ih zaliju, ali je ipak biljka i dalje zdrava.

Stručnjaci za biljke u kompaniji “Jay Scotts” potvrdili su da takozvana pauk biljka može da spriječi kondenzaciju, a samim tim i stvaranje buđi. Ova biljka dobro upija vlagu u prostoriji, pa je odlično imati je, naročito zimi.

Za maksimalan efekat držite biljku u prostorijama gdje je kondenzacija najčešća, kao što su kupatilo, kuhinja i spavaća soba, naglasili su.

Biljka pauk, zeleni ljiljan
FOTO: MOJ SVET BILJAKA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pročitajte još

Pauk biljka je prepoznatljiva, ima tanke zelene listove sa bijelim prugama.

Prilagodljiva je različitim svjetlosnim i temperaturnim uslovima, pa je ne treba često zalijevati.

– Osim što pomažu u smanjenju nivoa vlažnosti apsorbujući vlagu iz zraka, odlična je u prečišćavanju zraka i uklanja zagađivača kao što su formaldehid, ksilen i ugljen-monoksid – zaključili su, prenosi The Sun.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu