Politika

(FOTO) “Pravni temelj Republike Srpske” Mihajilica i Marković na svečanom prijemu u Beogradu

Potpredsjednik i član Predsjedništva PDP, narodni poslanici Slaviša Marković i Milanko Mihajilica, prisustvovali su sinoć u Beogradu svečanom prijemu povodom 9. januara, Dana Republike Srpske i 28. februara, dana proglašenja prvog Ustava Republike Srpske.

Milanko Mihajilica i Slaviša Marković
FOTO: PDP

Čast mi je što smo prisustvovali ovom značajnom događaju i bitno je što obilježavamo donošenje prvog Ustava Republike Srpske, upravo zbog istorijskog značaja dokumenta koji je odražavao volju srpskog naroda. Drago mi je što smo imali priliku za razgovor sa Nikolom Selakovićem, izaslanikom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a posebna je čast prilika da čujemo mudre riječi Njegove Svetosti patrijarha srpskog, gospodina Porfirija, naveo je Marković.

Pročitajte još

Milanko Mihajilica i Slaviša Marković
FOTO: PDP

Mihajilica ističe da je donošenjem Ustava, 1992. godine, postavljen pravni temelj Republike Srpske.

– Osnivanje Skupštine srpskog naroda, donošenje Deklaracije o proglašenju Republike Srpske, a zatim i Ustava, bili su hrabri postupci tadašnjeg rukovodstva i odredili su put Republike Srpske. Mi smo Ustavom uređeni kao demokratska zemlja u kojoj odluke donose njene institucije i od najvišeg je značaja da suštinski takvi i budemo. Ovo je značajan datum za sve građane Republike Srpske, kojima Ustav garantuje punu ravnopravnost i jednakost, i veoma mi je drago što ovaj dan svečano obilježavamo upravo ovdje, u srpskoj prestonici, Beogradu– poručio je Mihajilica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu