Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GAŠIĆEVA ZADOVOLJNA POSJETOM “Rast interesovanja turista za Srpsku”

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Suzana Gašić

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas da je u proteklom periodu zabilježen porast interesovanja turista za Srpsku, njene turističke potencijale i sadržaje.

– S tim u vezi i ove godine sprovodimo obuku za turističke vodiče, što je i redovna aktivnost ovog ministarstva koja je definisana Zakonom o turizmu i realizuje se već četvrti ciklus – rekla je Gašićeva novinarima u Banjaluci pred početak obuke kandidata za polaganje ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča.

Ona je naglasila da su ovakve obuke potrebne, te da je najviše prijava stiglo od kandidata za turističke vodiče iz Banjaluke i Trebinja, gdje je i registrovano veliko povećanje broja posjeta turista.

Istakavši da je u proteklom periodu obučeno 164 kandidata za turističke vodiče, Gašićeva je navela da je obukom u ovom ciklusu obuhvaćno 55 prijavljenih kandidata.

Prema njenim riječima, obuke će djelimično biti izvođene u Banjaluci i Trebinju.

Obuci prisustvuju kandidati koji su se prijavili za polaganje ispita putem prethodno raspisanog javnog konkursa Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Po završetku obuke biće organizovano polaganje stručnog ispita za zvanje turističkog vodiča.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO