Magazin

Gazirana voda poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju: Ne morate da brinete da li ovo piće štetno utiče na zdravlje

Ako vam je gazirana voda draža od obične, ne morate brinuti o tome utieče li štetno na zdravlje. Ona osvježava i hidrira, kao i obična voda, i nema nikakvih štetnih posljedica po tijelo.

Žena pije iz flaše
FOTO: FREEPIK

Studija iz 2012. godine pokazala je da konzumiranje gazirane vode može učiniti da se duže osjećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem trbuhu, prenosi Nova.

Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin djeluju na receptore u grlu i trbuhu stvarajući osjećaj manjeg ili većeg apetita.

Pročitajte još

Gazirana voda djeluje na povećanje razine leptina i povećava osjećaj sitosti. Zato čaša ili dvije gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

Gazirana voda ne utiče štetno na naše zdravlje. Ona je bez kalorija i bez šećera, a zbog specifičnog okusa, mnogi je radije i više piju. Stvara osjećaj sitosti, naročito ako se pije na prazan želudac, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju.

Možete odahnuti i slobodno popiti svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu – šampanjac među vodama. Uz nju će biti i manje brige za dobro zdravlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije